Zoeken naar psycholoog zonder verwijzing

psycholoog zonder verwijzing
Wanneer heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig? Rijksoverheid.nl.
Voor sommige specialistische zorg heeft u geen verwijzing nodig. Behalve als uw verzekeraar dit uitdrukkelijk aangeeft in uw polis. U kunt meestal zonder verwijzing naar een.: Het hangt van uw zorgverzekeraar af en uw mogelijke aanvullende verzekeringen of u deze zorg volledig vergoed krijgt.
Wanneer naar een psycholoog? Relatieproblemen, burn-out, depressie, slaapproblemen? Relatieproblemen, burn-out, depressie, slaapproblemen.
Bij sommige psychologen kunt u terecht zonder verwijsbrief. Dit zijn de contractvrije psychologen. Eerstelijns psycholoog, tweedelijns psycholoog of psychiater? In Nederland zijn er verschillende registraties voor psychologen. In grove lijn wordt onderscheid gemaakt tussen eerstelijns en tweedelijns psychologische zorg. Tegenwoordig noemen we dit respectievelijk Generalistische Basis GGZ GBGGZ en Specialistische GGZ SGGZ. Mensen met lichte psychische klachten worden over het algemeen eerst doorverwezen naar een eerstelijnspsycholoog GBGGZ of POHGGZ. Bij ernstige en/of meervoudige problematiek, verslaving of acute crisis kan, in overleg met uw huisarts, verwijzing naar tweedelijnszorg bijv.
Verwijzing en vergoeding Ellen Burgers GZ-Psycholoog. Verwijzing en vergoeding Ellen Burgers GZ-Psycholoog.
De term eerstelijns psychologische zorg is vervangen door Generalistische Basis-GGZ GBGGZ. u heeft een verwijzing van uw huisarts voor GBGGZ. de datum op de verwijsbrief dient vóór het eerste consult bij ons te liggen. in de verwijsbrief dient een vermoeden te staan van een DSM-diagnose. Na een intake procedure, stelt de psycholoog de definitieve DSM-diagnose en wordt er een passend zorgzwaartepakket behandeltraject gekozen.
Zorgverzekering en vergoeding psycholoog.
Je hoeft dan niet eerst naar de huisarts.Indien je kiest voor de onvergoede zorg, of indien je klachten überhaupt niet vergoed kunnen worden door de basisverzekering, kan je een stuk sneller terecht bij een psycholoog waar jouw voorkeur naar uit gaat. Val jij met jouw klachten binnen de vergoede zorg? Huisartsenzorg en POH-GGZ. Als je naar de huisarts gaat voor het bespreken van psychische klachten, zal je vaak eerst binnen de huisartsenpraktijk terecht komen bij de POH-GGZ. Dit is de Praktijk Ondersteuner Huisarts gespecialiseerd in Geestelijke GezondheidsZorg. Deze hulpverlener zal gedurende maximaal 5 sessies ondersteunen bij de problemen die je ondervindt. Als een POH-GGZ wordt ingezet, blijft je huisarts wel inhoudelijk verantwoordelijk voor de behandeling. Wanneer blijkt dat je niet voldoende geholpen bent met behulp van de POH-GGZ, zal hij of zij je doorverwijzen naar de Generalistische Basis GGZ of de Specialistische GGZ. Bedrijfsartsen en jeugdartsen mogen ook doorverwijzen naar de Basis GGZ of Specialistische GGZ. Het kan ook zijn dat een huisarts direct de verwijzing schrijft, zonder tussenkomst van de POH-GGZ.
StressWise De toegankelijke psycholoog Rotterdam.
StressWise wil psychologische hulp vernieuwen: warmer, gemakkelijker, effectiever en efficiënter. Kies zelf je psycholoog of coach en maak eerst vrijblijvend kennis. Zonder verwijzing van de huisarts. Zo kom je erachter of er een klik is en kun je samen inschatten hoe groot de kans op succes is.
Vergoeding psychologische hulp: Hoe werkt het? Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
Maar of de behandelaar nu wel of niet gecontracteerd is, je eigen risico wordt wel aangesproken. Zonder huisartsverwijzing afspraak bij psycholoog? Ga je zonder verwijzing van de huisarts naar een psycholoog, houd er dan rekening mee dat je zorgverzekeraar de kosten hiervoor niet vergoedt.
Doorverwijzing psycholoog Ouders Online.
U bent hier. Home Forum Gezondheid Doorverwijzing psycholoog. 10 berichten / 0 nieuw. Login of registreer om te kunnen reageren. zo, 05/02/2017 1332.: Omdat ik al een paar maanden somber ben wil ik eens met iemand praten om mijn hart te luchten. Ik heb het altijd al wel druk gehad met een volledige baan, alleenstaand ouderschap en twee zorgenkinderen, maar na wat tegenslagen is het nu zo erg dat ik het niet meer kan opbrengen om iedereen maar overeind te houden. Met als gevolg dat ik zelf ook tot niets meer kom en dit jaar al twee weken vrij heb genomen zonder wat nuttigs te doen.
Psycholoog, psychotherapeut of psychiater?
Een psycholoog hoeft niet perse werkzaam te zijn als therapeut, psychologen kunnen bijvoorbeeld ook werkzaam zijn in het onderwijs of werken aan wetenschappelijk onderzoek. Wanneer een psycholoog wel werkzaam is als therapeut, zijn er een viertal beroepsgroepen te onderscheiden.: Eerstelijnspsycholoog Net zoals bijvoorbeeld de huisarts is de eerstelijnspsycholoog werkzaam in de eerste lijn van de gezondheidszorg. Dat betekent dat cliënten zich bij een eerstelijnspsycholoog kunnen aanmelden zonder verwijzing.

Contacteer ons