Zoeken naar tweedelijns psycholoog

tweedelijns psycholoog
Psychologische zorg vergoeding bijgewerkt: juli 2018 Zorgwijzer.
Binnen de basis GGZ zijn vier verschillende behandeltrajecten, waarbij de patiënt wordt ondersteund/behandeld door een GZ-psycholoog, psychiater of psychotherapeut. De gespecialiseerde GGZ voorheen tweedelijns GGZ: de gespecialiseerde GGZ is bedoeld voor mensen met ernstige psychische problemen of instabiele problematiek. Hiervoor kun je terecht bij een klinisch psycholoog, psychiater of psychotherapeut.
Eerstelijnspsycholoog of tweedelijnspsycholoog 1e lijns of 2e lijns.
Eerstelijnspsycholoog is een algemeen begrip voor een psycholoog werkend in de eerste lijn of de Generalistische Basis GGZ. De titel Eerstelijnspsycholoog NIP is een registratietraject via het NIP voor psychologen met een BIG-registratie. Een tweedelijnspsycholoog Psycholoog werkend in een tweedelijnsinstelling of Gespecialiseerde GGZ-instelling.:
Mentaal Vitaal Eerstelijns psycholoog.
Soms doe je een test, of vul je een vragenlijst in. Wat kun je verwachten van de eerstelijns psycholoog? De psycholoog maakt een behandelplan om samen te werken aan een oplossing. Hij leert je om anders naar jezelf en je omgeving te kijken.
Wat is eerstelijns GGZ en wat is tweedelijns GGZ? Zorgprisma Publiek.
In de tweedelijns ggz wordt zware of gespecialiseerde psychische problematiek behandeld. De behandelingen zijn meestal langer van duur en vinden plaats door psychologen of psychiaters die werkzaam zijn in een ggz-instelling. Vanaf 1 januari 2014 wordt de tweedelijns ggz gespecialiseerde ggz genoemd.Patiënten kunnen zowel in de eerstelijns als in de tweedelijns ggz behandeld worden.
Vergoeding psycholoog 2018 ZorgverzekeringWijzer.
Mensen met psychische klachten blijven geregeld onnodig te lang doorlopen met deze klachten. Vaak kan een eerstelijnspsycholoog de hulp bieden die u op dat moment nodig heeft waardoor ergere klachten kunnen worden voorkomen. Wat doet een tweedelijns psycholoog? Levert specialistische zorg.
Tweedelijnszorg: complexe zorg op langere termijn Zuster Jansen.
Zoals eerder gezegd zijn er zowel eerstelijns als tweedelijns psychologen. Er zijn een aantal kenmerken die typerend zijn voor tweedelijns geestelijke gezondheidszorg. Wanneer een tweedelijns psycholoog een cliënt gaat begeleiden is er meestal sprake van een sterke behoefte aan specialistische zorg.

Contacteer ons