Meer resultaten voor 1e lijns psycholoog

1e lijns psycholoog
Eerstelijnspsychologie met een opleiding psychologie? Sonnevelt Opleidingen.
Eventueel verwijst hij door naar een psycholoog die een opleiding psychologie in een bepaalde specialisatie heeft gedaan. Anders dan bij de GGZ doet de psycholoog dus zelf de intake. Dat maakt eerstelijnspsychologie persoonlijk en laagdrempelig. Als eerstelijnspsycholoog krijg je dan ook lang niet altijd zware psychische patiënten.
Eerstelijnspsycholoog of tweedelijnspsycholoog 1e lijns of 2e lijns.
Eerstelijnspsycholoog is een algemeen begrip voor een psycholoog werkend in de eerste lijn of de Generalistische Basis GGZ. De titel Eerstelijnspsycholoog NIP is een registratietraject via het NIP voor psychologen met een BIG-registratie. Een tweedelijnspsycholoog Psycholoog werkend in een tweedelijnsinstelling of Gespecialiseerde GGZ-instelling.:
Wat is eerstelijns GGZ en wat is tweedelijns GGZ? Zorgprisma Publiek.
De behandelingen zijn meestal langer van duur en vinden plaats door psychologen of psychiaters die werkzaam zijn in een ggz-instelling. Vanaf 1 januari 2014 wordt de tweedelijns ggz gespecialiseerde ggz genoemd.Patiënten kunnen zowel in de eerstelijns als in de tweedelijns ggz behandeld worden.
FAQ Wat doet een eerstelijns psycholoog?
Daarnaast kan een eerstelijns psycholoog een diagnose stellen en of cliënten zo nodig doorverwijzen naar een gespecialiseerde psycholoog of een psychiater. Een eerstelijns psycholoog heeft een opleiding tot psycholoog gevolgd en zich daarna gespecialiseerd tot eerstelijns psycholoog. Door een speciale vervolgopleiding eerstelijns psychologie te volgen verkrijgt de psycholoog een zogenaamde eerstelijns kwalificatie.
Psychologische zorg vergoeding bijgewerkt: mei 2018 Zorgwijzer.
De generalistische basis GGZ voorheen eerstelijns GGZ: via de basis GGZ worden mensen met mildere, niet-complexe, psychische klachten behandeld. Binnen de basis GGZ zijn vier verschillende behandeltrajecten, waarbij de patiënt wordt ondersteund/behandeld door een GZ-psycholoog, psychiater of psychotherapeut. De gespecialiseerde GGZ voorheen tweedelijns GGZ: de gespecialiseerde GGZ is bedoeld voor mensen met ernstige psychische problemen of instabiele problematiek. Hiervoor kun je terecht bij een klinisch psycholoog, psychiater of psychotherapeut.
Eerstelijnspsychologie NIP NIP.
Kinder en Jeugdpsycholoog NIP. Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP. Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP. Arbeid en Organisatiepsycholoog NIP. Psycholoog Mediator NIP. Eerstelijnspsychologen bieden psychologische hulp bij de meest voorkomende psychische klachten. De eerstelijnspsycholoog stelt een diagnose en probeert de klacht te behandelen.
Eerstelijnspsychologen Den Bosch EDB.
Een paar gesprekken zijn dan vaak voldoende om u weer op weg te helpen. Werkwijze / Praktijkinfo / Aanmelden. Dinsdag 27 februari start weer de Mindfulness training in Den Bosch. Lees hier meer! Ter versterking van ons volwassenen-team zijn wij op zoek naar een GZ psycholoog.
Psychologenarnhem.nl Vind een eerstelijnspsycholoog in Arnhem!: Psychologen Arnhem.
Psychologenpraktijk Arnhem-Zuid e.o. Psychologenpraktijk Parkstraat Pia Visser. De psycholoog in de eerste lijn is een psycholoog die samen met u uw psychische probleem concreet en praktisch aanpakt. Soms zijn een paar gesprekken al voldoende om u weer op weg te helpen.

Contacteer ons